Новий бренд Prozorro / Фото prozorro.gov.ua

Електронна система публічних закупівель Prozorro оновила комунікаційну стратегію та представила оновлені логотип та айдентику бренду.

Про це повідомили в Prozorro.

Читайте такожProzorro не може бути скасовано - Шмигаль

Відео дня

Що зміниться

«Основна мета нової комунікації Prozorro — об'єднати усіх учасників екосистеми публічних закупівель. Завдяки ребрендингу айдентика Prozorro відходить від жорстких ліній і темних кольорів, стає легкою та світлою. Центральним елементом стає блакитне коло», — йдеться в повідомленні.

«Назва Prozorro офіційно втрачає велику букву Z та геройське змістовне навантаження, від якого система відійшла вже деякий час тому. Тепер бренд Prozorro артикулює сутність, яку придбав за останні роки: система публічних закупівель об'єднує державу та бізнес», — розповіла комунікаційний директор Prozorro Олена Шкарпова.

В рамках нової комунікаційної стратегії Prozorro, зокрема, планує стати головною платформою для спілкування та обміну досвідом державних покупців і постачальників.

Ребрендинг стосувався виключно ДП Прозорро, яка розробляє і підтримує однойменну електронну систему публічних закупівель. Логотип ДП Прозорро. Продажу, що займається продажем і здачею в оренду державного майна, не зазнав змін.

Причина для ребрендингу

Ребрендинг було проведено до чотириріччя реформи публічних закупівель в Україні, яка стартувала 1 серпня 2016 року. Відтоді до системи приєдналися 30 тис. державних і місцевих органів влади та підприємств, близько 300 тис. комерційних постачальників. Оборот системи становить 600 млрд грн публічних закупівель в рік.

Хронологія подій

  • Систему Prozorro було створено у 2015 році, з 1 серпня 2016 року була поширена в Україні на всіх державних замовників при проведенні закупівель товарів вартістю понад 200 тисяч гривень та послуг - понад 1,5 мільйона гривень. Ключовим критерієм перемоги в тендері в рамках Prozorro є ціна, а економія коштів досягається внаслідок конкуренції за ринковим принципом.
  • У травні 2020 року була запущена програма пошуку вразливості системи електронних публічних закупівель Prozorro.
  • 30 червня 2020 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Prozorro не може бути скасована і цей інструмент буде жити.
  • 8 липня 2020 року білі хакери виявили 53 уразливості в системі публічних закупівель Prozorro за перший місяць дії програми пошуку вразливостей Prozorro Bug Bounty.