З посиленням карантинних в Україні умов ситуація буде лише погіршуватися / REUTERS

У разі початку т. зв. другої хвилі пандемії, нищівного удару може зазнати вся світова економіка, попереджають експерти. І додають, що Україні варто очікувати ще більших втрат бізнесу та нових скорочень робочих місць.

Відео дня

Геннадій Якубов, керівник напрямку відмовлення джерел існування МБФ "Карітас України", наголошує: "За нашими даними, рівень безробіття в Україні сьогодні складає 14,7-14,8%, що в кількісних показниках становить 2,7-2,8 мільйона осіб".

"Із погіршенням карантинних умов і зі збільшенням кількості інфікованих ситуація буде тільки погіршуватись. Буде зменшуватись кількість робочих місць, кількість працівників буде скорочуватись – це вплине на ринок праці негативно. Ми очікуємо, що до кінця року кількість безробітних сягне 3 мільйонів людей", – зазначає пан Якубов.

Юлія Дрожжина, керівник Експертно-аналітичного центру, прогнозує: якщо восени почнеться нова хвиля карантину, вона може сильно вдарити по бізнесу і, відповідно, по ринку праці.

"Тобто є всі підстави говорити, що кількість вакансій може, на жаль, зменшитися. А це значить, що конкуренція зросте ще більше", – акцентує Дрожжина.