Мільйон українців змогли знайти роботу в Польщі / фото УНІАН, Янош Немеш

За шість місяців повномасштабного російського вторгнення в Україну в Польщі змогли працевлаштуватися понад мільйон українців.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє "Польське радіо".

"Для тих з вас, хто думав, що польська держава їх утримує, я вже сьогодні відповім, що так не є, тому що вони платять податки, платять внески в заклад соціального страхування. Понад 1 мільйона осіб - частина з тих, які вже раніше працювали, і значна частина приїхали також почала працювати", – сказав прем'єр-міністр Польщі.

Відео дня

Робота під час війни:

Станом на 29 квітня 2022 року кількість вакансій в Україні зменшилася в 20 разів порівняно з довоєнним часом.

У дослідженні наголошується, що відкриваються вакансії переважно на заміну виїхали співробітників або підприємства після релокації шукають працівників на новому місці. 

30 травня 2022 року в центрі зайнятості назвали найбільш потрібні профессії під час війни.

Станом на 7 червня падіння зарплат у приватному секторі в середньому склало від 25% до 50% в порівнянні з довоєнним часом. Найбільше таких - у добувній промисловості та будівництві.

Станом на 12 червня 2022 року попит на Робочі спеціальності став більш відчутним на українському ринку праці: у червні кількість вакансій у цій сфері зросло на 20% порівняно з попереднім місяцем.

У червні на українському ринку праці припинилося зниження рівня зарплат.

Станом на 30 червня 2022 року майже 40% українців повернулися на роботу.

За даними сайту з пошуку роботи Work.ua у липні кількість вакансій зросла на 14%.

Найбільша кількість відкритих вакансій в серпні на українському ринку праці-це пропозиції роботи для фахівців сфери рітейлу і менеджерів з продажу.

Вас також можуть зацікавити новини: