Оренда квартир подешевшає, але ненабагато й ненадовго / фото УНІАН, Олександр Давидов

В Україні на період опалювального сезону може подешевшати оренда житла в межах 10%.

Такий несподіваний прогноз озвучив президент Асоціації фахівців з нерухомості Юрій Піта в коментарі "РБК-Україна". За його словами, зниження вартості може торкнутися 20-25% житла, яке здається в оренду.

Говорячи про підсумки жовтня, експерт констатував, що вартість оренди квартир у містах-мільйонниках залишилася стабільною. Попит реалізувався і ціни сформувалися на найближчі 4-5 місяців, пояснює він, але все ж допускає незначне зниження в опалювальний сезон. Піта пояснює, що це буде залежати від початкового розміру орендної плати, тривалості оренди (термін, на який знімалася квартира), площі, розташування, віку будинку і вартості комунальних послуг.

Відео дня

Читайте такожКвартирне питання. Скільки зараз коштує житло й що далі буде з цінамиВ Асоціації прогнозують, що цінова політика в сегменті оренди житла буде стабільною до весни наступного року.

"За сприятливих економічних і пандемічних умов збільшення попиту на оренду житла можливе не раніше березня наступного року. До того часу будь - які істотні цінові зрушення малоймовірні", - говорить він.

Раніше УНІАН писав, що в Києві злетіли ціни на квартири: експерти розповіли, яке житло подорожчало найбільше.