'Зараз важливо викладатися на повну': міністр інфраструктури анонсував третій сезон 'Великого будівництва'

В Україні вже через кілька тижнів розпочнеться третій масштабний сезон програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

За словами міністра, його відомство планує: 5 500 км державних доріг, 300 штучних споруд, 750 км залізничних колій, 1500 нових вантажних вагонів, нові злітно-посадкові смуги, модернізацію міжнародних автомобільних пунктів пропуску, розбудову перших пілотних 6-ти Національних природних парків, старт оновлення 6 Дніпровських судноплавних шлюзів, масштабні будівельні роботи в українських портах тощо.

Відео дня

"Ми продовжуємо працювати над масштабною розбудовою країни. Адже дійсно Незалежна Україна — це країна з розвиненою сучасною інфраструктурою", — зазначив очільник МІУ.

Влада, за словами Кубракова, працює у режимі 24/7 і тримає зв’язок з міжнародними партнерами та українським бізнесом. Напередодні відбулася важлива зустріч з послами G7, яка свідчить, що підтримка України є, і вона потужна та не декларативна, а результати цієї зустрічі проявляться вже найближчим часом.

"Мій меседж усім українцям — зараз, як ніколи, важливо викладатися на повну, кожен на своєму місці. Лише так ми покажемо ворогу, що на цій землі його не чекають", — зазначив Олександр Кубраков.

Міністр також повідомив, що інфраструктурна галузь працює стабільно: українське небо відкрите, а чорноморські порти діють у штатному режимі.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко анонсував плани у 2022 році реалізувати за цією програмою 715 об’єктів у 24 областях.