Встановлюється перелік зобов'язань учасників ринку / Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про представлення будівельної продукції на ринку", який парламент прийняв 2 вересня.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, документ ставить за мету гармонізацію умов функціонування вітчизняного ринку будівельної продукції з європейськими правилами.

Читайте такожЗеленський обіцяє побудувати у Вінниці аеропорт

Відео дня

Що зміниться

Закон визначає правові та організаційні засади введення в обіг або представлення будівельної продукції на ринку. Встановлюється перелік зобов'язань учасників ринку та визначаються основи декларування технічних показників будівельної продукції.

Також наголошується, що документ встановлює вимоги до споруд і вводить механізми забезпечення взаємозв'язку нормативних вимог до інженерних і конструктивних систем будівель і будівельної продукції.

Закон має допомогти запобігти потраплянню фальсифікату та небезпечної продукції на вітчизняний ринок, а також запровадити європейські підходи до розміщення на ринку будівельної продукції.

Крім того, закон сприятиме створенню умов для вільного пересування товарів і послуг на ринку, підвищенню інвестиційної привабливості України, підвищенню безпеки та надійності будівель і споруд, впровадженню механізмів забезпечення взаємозв'язку нормативних вимог до інженерних і конструктивних систем будівель і будівельної продукції.

"Велике будівництво" в Україні

  • З 1 березня 2020 року в Україні стартував проект "Велике будівництво", який передбачав не тільки масштабне дорожнє будівництво, а й будівництво соціальної інфраструктури країни.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Україна цього року направить на дорожнє будівництво понад 100 мільярдів гривень, що є безпрецедентно великою сумою.
  • Влада планувала у 2020 році відновити рекордну за час незалежності України кількість доріг – понад шість тисяч кілометрів. Зокрема - більш ніж чотири тисячі державного значення та дві з половиною тисячі місцевого значення.