kmb.ua

"Дуже велика кількість заробітчан, що рік тому просто "ринули" до Європи, нині повертаються і осідають в Україні", – заявив керівник девелоперської компанії Андрій Вавриш.

На сьогодні вона співпрацює з десятками контрагентів та реалізує низку масштабних проектів на вітчизняному будівельному ринку. Повернення заробітчан, які колись мігрували у пошуках кращих заробітків за кордоном, каже бізнесмен, на сьогодні вже досить звичне явище, пише 5 канал

Проаналізувавши умови роботи, керівник компанії додає: якщо дивитися через призму соціальної спроможності, на сьогодні вже немає великої різниці у тому, що платять за виконану роботу у Європі і в Україні.

Відео дня

"Людина там звісно отримує трошки більшу заробітну платню, але якщо вирахувати витрати на його перебування там, на проживання під час виконання цих контрактних робіт, то залишається значно менша сума. А якщо ще подивитися на гарантії державного захисту, безпеки, соціального захисту, якогось можливо доступу до медицини і так далі, то це все стається досить дорого", – заявив Андрій Вавриш.

За даними соціологічних досліджень, фактично 60% українців у 2015-2017 роках працювали за кордоном нелегально.

Від початку року український ринок праці змінили нові закони. За інформацією Держпраці, за кожного неправомірно влаштованого працівника, на компанію накладуть штраф у розмірі більше 111 тис. гривень. Це виключило і укладання цивільно-правових угод, якими нерідко зловживали вітчизняні забудовники.