На Кіровоградщині з 18 жовтня жителям міста Знам’янка обмежено водопостачання через заборгованість перед обласним комунальним виробничим підприємством «Дніпро-Кіровоград».

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомляє офіційний сайт Знам’янської міської ради.

Через систематичні неплатежі за послуги водопостачання та водовідведення загальний борг населення Знам’янки станом на 1 жовтня 2011 року становить 860,4 тис. грн.

Відео дня

Водоканал не має коштів на оплату спожитої питної води, придбання матеріалів для виконання поточних робіт, на виплату заробітної плати та податкових зобов’язань.

У зв’язку з ненадходженням коштів до ОКВП «Дніпро-Кіровоград» на водоканалі утворилася заборгованість за спожиту електричну енергію перед ВАТ «Кіровоградобленерго», хлор, коагулянт, реагенти та інші матеріали, необхідні для виробництва.

Працівники міськводоканалу постійно проводять роз’яснювальну роботу з боржниками, акцент робиться на необхідності ліквідації боргів, а не на відключенні споживачів від водопостачання. Паралельно виявляються самовільні підключення до мереж водопостачання та водовідведення.

Влада Знам’янки звернулася до всіх мешканців міста з проханням вчасно розраховуватися за отримані послуги.

Найдовший водогін України «Дніпро-Кіровоград» (120 км) забезпечує питною водою через водоканали жителів чотирьох найбільших міст області: Кіровограда, Знам’янки, Олександрії та Світловодська.