Министр регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины Геннадий Темник

В Україні в 2013 році 6 742 тис. сімей отримали житло за програмами доступного житла, з них 4 980 тис. сімей отримали житло за програмами, які фінансуються через Фонд молодіжного будівництва. Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.

«Загалом за всіма програмами державної підтримки можливість отримати житло було надано 6 700 сім'ям. За програмами, які фінансуються через Фонд молодіжного будівництва (Програма «Доступне житло») квартири отримали 4 980 сімей», - сказав Темник. Крім того, за словами міністра, кількість сімей, що отримали житло завдяки роботі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, зросла на 22% в порівнянні з показником 2012 року.

Також Темник повідомив, що Мінрегіон розглядає можливість залучення коштів комерційних банків для реалізації державних програм щодо забезпечення громадян доступним житлом.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України планує в 2014 році направити на реалізацію п'яти державних програм щодо забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, 538,8 млн грн. Відповідні норми містяться в проекті закону «Про Державний бюджет України на 2014 рік», зареєстрованому у Верховній Раді.

У той же час, у серпні 2013 року Всеукраїнська асоціація «Укрмолодьжитло» звернулася до Кабінету міністрів України з проханням передбачити в держбюджеті на 2014 рік 1,13 млрд грн для фінансування держпрограми надання пільгових кредитів молоді для будівництва та придбання житла.

За даними асоціації, тільки в Києві в черзі на пільговий кредит числиться понад 6 тис. сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Доступне житло у цьому році отримали більше 3 тисяч сімей