/ Минобороны Украины

Відтепер повідомлення та декларацію про початок виконання підготовчих або про початок виконання будівельних робіт можна зареєструвати через мережу Інтернет за допомогою вебсайту e-dabi.gov.ua.

Про це повідомив голова ДАБІ України Максим Мартинюк під час засідання круглого столу„Від електронної послуги до електронного урядування”.

На першому етапі реалізації проекту запроваджено чотири пілотні електронні  адміністративні послуги: реєстрація повідомлення або декларації про початок виконання підготовчих робіт та реєстрація повідомлення або декларації про початок виконання будівельних робіт.

Відео дня

„Ми хочемо максимально спростити та зробити комфортним порядок отримання громадянами послуг з боку ДАБІ України. Коли система запрацює, людина зможе, не виходячи з дому, заповнити декларацію про початок виконання будівельних робіт, яка автоматично буде направлятися до відповідного територіального органу Держархбудінспекції. Причому весь шлях проходження документу можна відслідкувати онлайн. Це в рази прискорить процес оформлення дозвільної документації, ліквідує черги в ЦНАПах та суттєво знизить корупційні ризики” – зазначив Голова інспекції Максим Мартинюк.

Запровадження електронних адмінпослуг - спільний проект Державного агентства з питань електронного урядування України, Державної архітектурно-будівельної інспекції України та Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Посол ОБСЄ в Україні Вайдатос Верба позитивно оцінив рівень уваги українського уряду до запровадження електронних послуг. «Сучасні інформаційні технології в державному управлінні можуть створити своєрідний антикорупційний бар’єр через впровадження прозорих процедур, надаючи можливість контролю за наданням послуг», - заявив Вайдатос Верба.

Олександр Риженко, голова Державного агентства з питань електронного урядування України повідомив про план впровадження 10 пріоритетних електронних послуг з переліку 20 базових послуг Європейського союзу до кінця 2015 року. «Е-урядування дозволить нам по-іншому побудувати стосунки між державою та громадянином, знівелювати негативний вплив бюрократії і найголовніше – підвищити якість прийняття управлінських рішень», - впевнений Олександр Риженко.