За время Евромайдана пострадали более 2 тысяч человек / Фото УНИАН

Кабінет міністрів України виділив 1,8 млн грн для виплати одноразової грошової допомоги громадянам, які отримали тяжкі тілесні каліцтва під час масових акцій громадського протесту у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, зазначається у розпорядженні уряду, оприлюдненому на сайті Кабміну.

«Міністерству фінансів здійснити витрати за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету», - йдеться у розпорядженні.

Перелік витрат має затвердити Міністерство соціальної політики і узгодити їх з Міністерством економічного розвитку і торгівлі.

Відео дня

«Звіт про використання коштів необхідно подати до Мінфіну і Держказначейства не пізніше за 1 травня 2015 року», - наголошується у документі.

Читайте такожПочаток масових убивств на Майдані: 18-20 лютого 2014 року

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Кабмін ухвалив рішення виділити 121 тис. грн кожній сім'ї загиблого героя, половину від цієї суми - тяжкопораненим. У свою чергу, міністр соціальної політики Павло Розенко повідомив, що допомогу вже виплачено 97 уповноваженим членам сімей загиблих, а крім того вони одержують пенсії у зв'язку з втратою годувальника.

Також, за словами Розенка, остаточно узгоджено список тяжкопоранених на Майдані – їх 77 осіб. Усі вони одержать одноразову допомогу у розмірі 60 тис. грн на особу.