«Укртелеком» - крупнейший оператор фиксированной связи в Украине / Фото УНИАН

Найбільший український оператор фіксованого зв'язку «Укртелеком» підвищив відсоткову ставку за облігаціями серій «N», «O», «P», «Q» на 13-16 відсоткові періоди до 21% із 16,5% річних.

Про це йдеться в повідомленні компанії, розміщеному в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

«Укртелеком» повідомляє, що відсоткову ставку за облігаціями товариства серій «N», «O», «P», «Q» на тринадцятий-шістнадцятий відсоткові періоди встановлено в розмірі 21% річних», - наголошується в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у 2012 році компанія «Укртелеком» прийняла рішення про відкрите (публічне) розміщення облігацій серій «N», «O», «P», «Q» на загальну суму 600 млн грн. Кількість облігацій, емітованих серіями, становить: облігації серії «N» - 2 тис. штук; серії «O» - 2 тис. штук; серії «P» - 4 тис. штук; серії «Q» - 4 тис. штук; загальна кількість облігацій - 12 тис. штук. Номінальна вартість облігацій кожної серії становить 50 тис. грн.

Процентну ставку за всіма облігаціями на 1-4 відсоткові періоди було встановлено на рівні 19,5% річних, на 5-8 знижена до 18% річних і 9-12 - до 16,5% річних. Виплата відсотків за облігаціями здійснюється щоквартально.

Читайте також"Метінвест" Ахметова оголосив дефолт

Метою випуску облігацій було залучення коштів на забезпечення експлуатації та підвищення ефективності діючої телекомунікаційної мережі, будівництво та модернізацію мережевої інфраструктури, а саме: розширення сегменту широкосмугового доступу до мережі Інтернет, модернізацію оптичної магістральної мережі (DWDM), продовження робіт із перебудови зонових мереж; проведення робіт з модернізації центральних та регіональних транзитних вузлів мережі передачі даних.

Довідка УНІАН. «Укртелеком» - найбільший оператор фіксованого зв'язку України, компанія також є лідером ринку широкосмугового доступу до Інтернет (понад 1,6 млн користувачів).

Контрольний пакет акцій компанії належить групі українського бізнесмена Ріната Ахметова «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ).