Ілюстрація REUTERS

Основні фондові індекси США в понеділок зросли, Dow Jones досяг рекордного рівня 12 разів поспіль на фоні очікування виступу президента США Дональда Трампа, свідчать дані торгів.

Читайте такожФондові індекси США знову досягли історичних максимумів

Промисловий індекс Dow Jones піднявся на 0,08% — до 20837,44 пункту, індекс високотехнологічних компаній NASDAQ — на 0,28%, до 5861,90 пункту, індекс широкого ринку S&P 500 — на 0,1%, до 2369,73 пункту, повідомляє РИА Новости.

Відео дня

Виступ Трампа в Конгресі США відбудеться у вівторок. Очікується, що промова американського президента буде містити детальнішу інформацію щодо заявленого раніше амбітного податкового плану, а також інші деталі його економічної політики.

"Врешті-решт люди сфокусуються на тоні промови президента Трампа у вівторок", — вважає співробітник Wedbush Securities Ян Вінер, якого цитує MarketWatch.

Обсяг замовлень товарів тривалого користування в країні в січні зріс на 1,8%, що збіглося з прогнозами аналітиків. При цьому індикатор за грудень 2016 року був переглянутий у бік зменшення: зниження становило 0,8% проти 0,5%. Обсяг замовлень без урахування транспорту знизився в січні на 0,2%, аналітики прогнозували зростання індикатора на 0,5%.

Кількість незавершених продажів будинків в січні знизилася на 2,8%, тоді як експерти очікували зростання показника на 1,1%.