Торги на західних фондових майданчиках у п`ятницю, 30 вересня, пройшли в червоній зоні.

Про це йдеться в аналітичному огляді інвестиційної групи «Сократ», переданому агентству УНІАН.

Як підкреслюють аналітики, позитиву четверга, пов`язаного з тим, що парламент Німеччини більшістю голосів затвердив збільшення фонду допомоги Європі, не вистачило для висхідного руху в п`ятницю. Статистика щодо виробничої активності Китаю і роздрібних продажів у Німеччині виявилася гіршою за очікування ринку, що негативно позначилося на настроях інвесторів.

Відео дня

Аналітики відзначають, що торги на українських майданчиках 30 вересня завершилися зниженням індексів. Всі підприємства індексного кошика, крім «Стиролу» (+0,62%), завершили торги в мінусі. Лідерами зниження стали папери "Центренерго" (-4,01%), «Азовсталі» (-3,26%) і Алчевського металургійного комбінату (-3,12%).

За інформацією аналітиків, сьогодні в єврозоні публікується індекс ділової активності у промисловості. У США вийде індекс економічних умов ISM у виробничій сфері та дані щодо витрат на будівництво.

Як повідомляв УНІАН, індекс ПФТС за підсумками торгів у п`ятницю, 30 вересня, знизився на 0,39% - до 562,32 пункту. Загальний обсяг торгів склав 406 млн. 931 тис. грн.

Індекс Української біржі за підсумками торгів впав на 2,01% - до 1442,73 пункту. Загальний обсяг торгів склав 186 млн. 716 грн., з них на терміновому ринку - 87 млн. 699 тис. грн.