У Китаї смартфон з'явиться у продажу вже у квітні цього року / фото itc.ua

Як і було обіцяно, в рамках виставки MWC 2019, яка проходить в ці дні в Барселоні, компанія Nubia, яка є підрозділом китайської ZTE представила комерційну версію вельми незвичайного пристрою з гнучким екраном під назвою Nubia Alpha.

Читайте такожНовий витік: смартфон Samsung Galaxy Note 10 отримає чотири камери на задній панелі

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Нагадаємо, вперше Nubia Alpha у вигляді прототипу ми бачили на виставці IFA в серпні минулого року. Тоді, представляючи Nubia Alpha, виробник без зайвої скромності описує новинку як "технічно найдосконаліший портативний смартфон у світі", який може стати майбутнім індустрії мобільних гаджетів". І ось зараз перед нами виявилася вже серійна модель", - йдеться в повідомленні.

фото itc.ua

Хоч сам виробник називає новинку "портативним смартфоном", фактично Nubia Alpha ближче до розумного годинника, ніж до смартфонів. Причому зовні новинка нагадує годинник, який вивернули навиворіт, наліпивши на зворотну сторону гнучкий екран. Більш того, апаратною основою годинника служить досить стара SoC Qualcomm Snapdragon Wear 2100, випущена у 2016 році, а не нова модель Snapdragon Wear 3100, представлена минулої осені. Об'єм оперативної пам'яті становить дуже скромні за сучасними мірками 1 ГБ, а вбудованої флеш-пам'яті передбачено лише 8 ГБ (як зазначає виробник, достатньо для зберігання 1000 композицій).

фото itc.ua

Nubia Alpha оснащується дуже вузьким і дуже витягнутим гнучким екраном виробництва Visionox. Сенсорна панель OLED характеризується діагоналлю 4 дюйми та співвідношенням сторін 36:9 (960х192 пікселів). Дисплей має спеціальне захисне покриття (термостійкий поліімід).

фото itc.ua

Ємність акумулятора становить 500 мА·год, чого, за запевненням виробника, має бути достатньо для одного-двох днів автономності в залежності від моделі використання. Тобто, автономність Nubia Alpha повністю відповідає показникам більшості розумних годинників. На корпусі квадратної форми, де міститься вся елементна база, є 5-мегапіксельна камера, яка дозволить робити селфі та записувати відеоролики при довгому натисканню на екран.

У Nubia Alpha буде дві версії: доступніша з підтримкою Bluetooth і Wi-Fi, а також версія з eSIM (вмонтована SIM-картка), що забезпечує як передачу даних, так і голосовий зв'язок в мережах 4G LTE.

У якості ОС виступає власна платформа Nubia, адаптована до екранів такого форм-фактора. Управляти інтерфейсом Nubia Alpha можна за допомогою голосових команд, звичайних жестів за допомогою сенсорного екрана і помахів без торкання над екраном. Тобто, Nubia Alpha також отримала технологію захоплення рухів.

фото itc.ua

Nubia Alpha мають захист від вологи, тому з пристроєм можна без проблем плавати в басейні або приймати душ. Також вони оснащені деякими можливостями фітнес-трекерів, можуть відстежувати ЧСС, фази сну і різні показники фізичної активності.

У Китаї Nubia Alpha почнеться продаватися вже у квітні, в третьому кварталі пристрій можна буде купити в Європі, а в четвертому кварталі й в США. Версія Nubia Alpha з Bluetooth та Wi-Fi буде пропонуватися за 450 євро, а варіант з eSIM - 550 і 650 євро за чорну і золоту версії відповідно.