Ілюстрація REUTERS

Китайська телекомунікаційна корпорація Huawei подала позов до уряду США. Згідно з позовом, який поданий в окружний суд Східного округу Техасу, представники Huawei не оскаржують рішення адміністрації США включити компанію до чорного списку, а саме положення закону, яке дозволило це зробити, повідомляє CNBC.

Читайте такожMicrosoft припиняє співпрацю з Huawei

Юристи китайської компанії вважають, що розділ 889 Закону про національну оборону (NDAA) суперечить Конституції США, оскільки дозволяє накладати обмеження на юридичних осіб без всяких пояснень. В Huawei вважають, що згідно з основним законом Сполучених Штатів мають право на захист, передає РБК.

Відео дня

Якщо суд визнає правоту Huawei і вважає неконституційним положення NDAA, у китайської компанії будуть всі підстави для того, щоб домогтися виключення з чорного списку Міністерства торгівлі і продовжити діяльність на території США.

Huawei була поміщена в чорний список під тим приводом, що китайська компанія нібито причетна до діяльності, яка йде врозріз з нацбезпекою і зовнішньою політикою США. Таке рішення американський Мінторг прийняв після того, як Трамп ввів в США режим надзвичайної ситуації для захисту мереж зв'язку. Відповідний указ, пояснювала газета The Washington Post, містить пункт про можливість блокувати транзакції між американськими та іноземними компаніями.

Після цього компанія Google оголосила про те, що різко обмежує співпрацю з Huawei. Вже після цього Міністерство торгівлі США видало китайській компанії ліцензію на 90 днів, яка дозволить їй підтримувати існуючі мережі та оновлювати програмне забезпечення для гаджетів.