Ілюстрація / REUTERS

Про плани розробників популярного месенджера Telegram із запуску блокчейн-платформи TON з криптовалютою Gram ми писали вже чимало, але досі не було зрозуміло, коли ж відбудеться офіційний запуск.

Читайте такожУ Новій Зеландії дозволили платити зарплату в криптовалюті - FT

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Вперше про те, що Telegram розробляє блокчейн-платформу TON для запуску власної кріптовалюти Gram ми дізналися наприкінці 2017 року. Потім на початку 2018 року в мережу витекла вся технічна документація (white paper), завдяки чому стали відомі деталі проекту. В останній раз говорилося, що в блокчейн-платформу Telegram TON c криптовалютой Gram загалом інвестовано вже 1,7 мільярда доларів. З того часу терміни запуску Gram неодноразово переносилися", - йдеться в повідомленні.

У свіжій публікації видання The New York Times з посиланням на трьох інвесторів проекту пише, що Telegram зобов'язується запустити нову цифрову валюту до 31 жовтня 2019 року або повернути гроші інвесторам. Саме такі умови, якщо вірити джерелу, прописані в угоді, укладеному компанією з інвесторами. Тобто, або Telegram запустить криптовалюту до 31 жовтня, проект закриють.

У публікації джерела також йдеться про плани із запуску якоїсь системи електронних гаманців. За задумом, сервіс дозволить обмінюватися новою валютою 200-300 мільйонам користувачів програми по всьому світу.

Нагадаємо, в червні компанія Facebook анонсувала власну криптовалюту Libra й онлайн-гаманця Calibra для її використання, висловивши впевненість, що новими продуктами буде користуватися 2 мільярди людей по всьому світу після запуску у 2020 році. Але регулятори ЄС і США поставилися до планів соцмережі з великою недовірою (1 і 2). Більше того, вони закликали компанію почекати з запуском, поки вони проведуть відповідні перевірки. Наразі доля Libra залишається невизначеною.