Ілюстрація REUTERS

Смартфон Samsung Galaxy Fold, незважаючи на те, що поки знаходиться у величезному дефіциті, дістався до блогера JerryRigEverything.

Читайте такожДовгограючий смартфон: Samsung представила Galaxy M30s з батареєю на 6000 мАгод

Тест на стійкість до подряпин апарат очікувано провалив. Точніше, провалив в порівнянні зі звичайними смартфонами, але враховуючи, що у всіх гнучких моделей найближчим часом екрани будуть прикриті пластиком, а не склом, результат очікуваний, відзначає ixbt.com.

На відео видно, що залишити слід можна без зусиль навіть нігтем, так що з Galaxy Fold користувачам потрібно бути максимально акуратними. Зовнішній екран прикритий склом, так що у нього все в цьому питанні нормально.

Обережність потрібна не тільки щодо захисної плівки, але й конструкції в цілому. Блогер наочно показав, що станеться, якщо смартфон контактуватиме з піском або чимось подібним.

Що цікаво, захисний пластик екрану здатний витримувати прямий контакт з вогнем, не плавлячись. А сам екран після такого впливу повністю відновлюється.

Але, напевно, найбільше дивує міцність конструкції на вигин. Samsung вдалося зробити конструкцію досить міцною, щоб необережний і навіть дуже сильний вплив не пошкодив ні екран, ні телефон в цілому.

У підсумку Samsung Galaxy Fold вийшов з одного боку міцнішим, ніж можна було б очікувати, а з іншого — він потребує набагато більшої обережності під час використання, ніж звичайні телефони.

Також в мережі з'явився дроп-тест Galaxy Fold. Його провели ті ж хлопці, що тестували нові iPhone. Нагадаємо, вони кидають смартфони на рівну бетонну підлогу, що більш безпечно для пристрою, ніж, наприклад, асфальт.

Galaxy Fold виявився не гірше нових iPhone. Він також без пошкоджень пережив всі падіння з «людської» висоти, але після першого ж падіння з 3 метрів в апарата пошкодився екран. Само собою, бувають і випадки падіння смартфонів і з більшої висоти, але найчастіше мова йде або про випадання з кишені, або про падіння з висоти зросту людини. В такому разі у Galaxy Fold чимало шансів вижити.

Сама Samsung опублікувала відео на YouTube про використання Galaxy Fold. Компанія закликає користувачів до акуратності та ощадливості.

У відео повідомляють, що смартфон добре захищений і не вимагає додаткової плівки. Але при цьому, сильно натискати на пристрій Samsung не радить. У Galaxy Fold немає захисту від води і пилу, тому забруднювати його і допускати контакту з водою теж не можна.

Згідно з повідомленням, магніти, які забезпечують складений стан смартфона, не повинні контактувати з металевими предметами, оскільки можуть його пошкодити. Банківські картки теж не варто носити разом зі смартфоном. А якщо у користувача металеві імплантати, то взагалі покупку варто обговорити з лікарем.

Як повідомляв УНІАН, компанія Samsung 6 вересня запустила в продаж оновлену версію першого складного смартфона Samsung Galaxy Fold з дисплеєм, що згинається.

Нагадаємо, спочатку Samsung планувала почати продажі першого смартфона з гнучким екраном Galaxy Fold 26 квітня, але за кілька днів до старту продажів запуск був відкладений, оскільки кілька оглядачів повідомили про поломки гнучкого екрану. У підсумку виробнику додатково знадобилося близько чотирьох місяців на доопрацювання пристрою. В кінці липня компанія офіційно повідомила, що всі конструктивні недоліки усунені і пристрій готовий надійти в продаж у вересні.

Ціна Samsung Galaxy Fold не змінилася з моменту анонса і становить $1980.