Народний камерофон Xiaomi Mi CC9 Pro представлений офіційно / фото Xiaomi

У Китаї відбулася презентація новинок Xiaomi. Центральне місце в ній зайняв новий смартфон Xiaomi Mi CC9 Pro. Вся інформація про народний камерофон Xiaomi Mi CC9 з пентакамерою на 108 Мп просочилася в мережу ще до дебюту, таму нам залишається уточнити деталі і підбити підсумки.

Читайте такожXiaomi презентувала в Україні два бюджетних смартфони: характеристики та ціни

Тепер можна з упевненістю стверджувати: Xiaomi Mi CC9 Pro, який на світовому ринку вийде під назвою Xiaomi Mi Note 10, — один з кращих камерофонів 2019 року. Власне, фахівці DxOMark вже протестували камеру Xiaomi Mi CC9 Pro, поставивши їй 121 бал — це рівно стільки ж, як у лідера рейтингу Huawei Mate 30 Pro, який коштує майже вдвічі дорожче, пише itc.ua.

Відео дня

Якщо говорити про якість фотографій, що для багатьох відіграє більшу роль, ніж відео, то Xiaomi Mi CC9 Pro отримав 130 балів, тоді як фотоможливості Huawei Mate 30 Pro фахівці DxOMark свого часу оцінили в 132 бали. За відеозйомку новинка Xiaomi отримала на два бали більше за лідера — 102 бали. У підсумку DxOMark присудили Xiaomi Mi CC9 Pro друге місце, а Samsung Galaxy Note 10+ 5G змістили на третє. З повним звітом за підсумками тестування камери Xiaomi Mi CC9 Pro бажаючі можуть ознайомитися на сайті DxOMark, а ми перейдемо до опису технічних характеристик.

Отже, камера Xiaomi Mi CC9 Pro зібрана з п'яти фотомодулів в двох окремих вертикальних блоках в лівому верхньому кутку. Головний модуль представлений гучним сенсором Samsung S5KHMX (1/1,33 дюйма) з роздільною здатністю 108 Мп (вперше в смартфонах) і світлосильним об'єктивом з вісьмома лінзами (теж вперше в смартфонах, але тільки у версії Premium Edition) діафрагмою F/1,69. Саме він повинен забезпечити супер деталізовані фото навіть в умовах слабкого освітлення. Також тут є 12-мегапіксельний «портретник» 50 мм з діафрагмою F/2,0, 20-мегапіксельний «ширик» з кутом огляду 117° і діафрагмою F/2,2, а також 5-мегапіксельний «телевик» з діафрагмою F/2.0. Причому останній мало того, що забезпечує п'ятикратний оптичний зум (гібридний тут і зовсім 50-кратний), так ще має оптичну стабілізацію, яка також є і в основного. Нарешті, п'ятий модуль роздільною здатністю 2 Мп призначений для макрозйомки з мінімальною дистанцією фокусування 1,5 см.

Праворуч від основного блоку сусідять два здвоєні світлодіодні спалахи (два світлодіоди звичайного світіння і ще два м'якого теплого світіння). Перевага такої конфігурації полягає в правильнішому розсіюванні світла. Зазвичай в нічних знімках особи виходять сильно пересвічені, а розгледіти що-небудь на тлі неможливо. Спалах Xiaomi Mi CC9 Pro повинен вирішити цю проблему. При цьому кольори на портретних знімках повинні бути природнішими. Широкі ІІ-можливості, збереження матеріалу в RAW, нічний режим і т. д. — все це є. Також є підтримка запису відео 4K@30fps поряд з можливістю знімати заповільнені ролики 720р при 960 до/з або 1080р при 240 к/с. Захована в каплевидному вирізі фронтальна камера характеризується роздільною здатністю 32 Мп.

Xiaomi CC9 Pro оснащений OLED екраном діагоналлю 6,47 дюйма і роздільною здатністю Full HD+, який загинається на бічні грані. Виробник називає його «гіперболічним», очевидно в рекламних цілях. Екран забезпечує охоплення колірного простору DCI-P3 і характеризується контрастністю 400 000:1. Краї трохи загнуті на боковини. В екран вбудований ультратонкий підкреанний сканер відбитків пальців.

Апаратним базисом виступає не флагманська, а середньорівнева SoC Snapdragon 730G — трохи розігнаний варіант Snapdragon 730 і позиціонується виробник в якості ігрової платформи для смартфонів середнього рівня. Втім, продуктивність флагманських платформ надлишкова вже не перший рік, так що це навіть плюс. Особливо на тлі акумулятора ємністю цілих 5260 мА·год. Є підтримка технології швидкого заряджання потужністю 30 Вт: за півгодини можна заповнити 58% заряду, за 65 хвилин — всі 100%.

Обсяг оперативної пам'яті становить 6-8 ГБ, об'єм вбудованої флеш-пам'яті — 128-256 ГБ.

У конфігурації смартфона також гучний динамік з великою акустичною камерою, дводіапазонний приймач GPS, дводіапазонний Wi-Fi 802.11 ac і Bluetooth 5.0, стандартний аудіороз'єм 3,5 мм разом з портом USB-C, інфрачервоний випромінювач для керування побутовою технікою й багаторежимний адаптер NFC для безконтактних платежів.

У якості ОС використовується Android 9.0 Pie з інтерфейсною надбудовою MIUI 11. Кольорів корпусу на вибір є три: Aurora Green, Glacier White і Midnight Black. Вони показані на зображенні вище.

З сьогоднішнього дня в Китаї приймаються попередні замовлення на новинку, а реальні продажі стартують 11 листопада. Ціни такі: версія з 6 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам'яті — 2 799 юанів ($400/€360), 8 ГБ ОЗУ і 256 ГБ флеш-пам'яті — 3 099 юанів ($440/€400) і варіант Premium Edition (з 8-елементним об'єктивом), 8 ГБ ОЗУ і 256 ГБ флеш-пам'яті — 3499 юанів ($500/€450).

Презентація Xiaomi Mi Note 10, міжнародної версії китайського Xiaomi Mi CC9, відбудеться в Іспанії вже завтра.