Ілюстрація REUTERS

Компанія Visa зараз працює над технологією Alias, яка дасть змогу здійснювати перекази з використанням лише номерів мобільних телефонів.

Читайте такожДо кінця 2021 року половина всіх розрахунків в Україні здійснюватиметься за допомогою смартфона - віце-президент Visa

Про це розповіла в інтерв'ю УНІАН старший віце-президент компанії Visa в країнах СНД і Південно-Східної Європи Віра Платонова.

Відео дня

«Ця технологія не вимагає введення номера карти - досить ввести телефонний номер одержувача коштів», - сказала Платонова.

Як ілюстрацію вона навела приклад трудових мігрантів, які передають кошти близьким в Україні за високі комісійні «маршруткою» або через інші альтернативні канали, коли їх можна просто перевести з карти на карту в межах встановлених лімітів.

«Діючого ліміту цілком достатньо, щоб перевести зароблені гроші своїй родині. Напевно, потрібне юридичне роз'яснення, тому що перекази між членами сім'ї не повинні трактуватися як іноземний дохід», - додала Платонова.

Як повідомляв УНІАН, компанія Mastercard і Rakuten Viber в партнерстві з Neopay і Edenlab запускають в Україні сервіс грошових переказів Moneytou, яка дозволяє переказувати кошти безпосередньо під час спілкування в додатку Viber.

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті УНІАН.