Оновлення додає в налаштування опцію "очі завжди мають бути відкриті" / фото ITC.ua

Компанія Google нарешті випустила оновлення для системи розпізнавання особи у своїх смартфонах Pixel 4 та 4 XL, яка тепер спрацьовує лише тоді, коли очі користувача відкриті.

Читайте такожСтали відомі характеристики й дата виходу нового смартфону Pixel (відео)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Новий апдейт покликаний розв'язати проблему, який з'явився буквально одразу після того, як нові смартфони Google надійшли у продаж. Перші покупці помітили, що просунута система розпізнавання особи, яка рекламувалася як одна з головних "фішок" Pixel 4 та 4 XL, розблокує дисплей апаратів навіть якщо у людини закриті очі, наприклад, під час сну. Відповідно, це викликало велике питання з приводу безпеки таких смартфонів", - йдеться в повідомленні.

Щоб згладити проблему, Google одразу ж пообіцяли випустити оновлення "в найближчі місяці", але фактично це зайняло у компанії півроку.

Оновлення системи розпізнавання особи в Pixel 4 і 4 XL додає в налаштування апаратів опцію "очі завжди мають бути відкриті", яка включена за замовчуванням.

Втім, у користувача є можливість її відключити. Крім виправлення цієї проблеми, апдейт також виправляє обрив звуку через Bluetooth, коли користувач здійснює дзвінок і лад відкриття клавіатури в деяких додатках.