Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України визначив розвиток високошвидкісний зв'язку 4G та 5G як один з пріоритетів цифрової трансформації.

Читайте такожУ Британії палять вишки 5G-зв'язку для "боротьби" з коронавірусом

Про це сказано в програмі діяльності уряду, опублікованій на сайті Верховної Ради.

Відео дня

Зокрема, Кабмін планує розвивати мережі доступу в інтернет, створювати умови для мобільних технологій четвертого і п'ятого поколінь, забезпечувати доступ соціальних установ і громадян до високошвидкісного інтернету.

Крім цього, уряд планує забезпечити доступ громадян та бізнесу до якісних та зручних публічних послуг, запровадити в країні мережу фронт-офісів з надання адміністративних та інших публічних послуг, створити систему моніторингу та оцінки якості надання публічних послуг.

Також Кабмін передбачив у програмі діяльності подальший розвиток публічних електронних реєстрів, інструментів електронної демократії, способів електронної ідентифікації та нових механізмів кваліфікованої електронного підпису.

Згідно з програмою, уряд планує залучати інвестиційний капітал для розвитку IT-бізнесу шляхом створення доступних інструментів залучення інвестицій та впровадження спеціального правового режиму діяльності.

Також програма передбачає розробку і реалізацію державної політики стосовно віртуальних активів.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 13 квітня, Кабінет міністрів подав у Верховну Раду проект постанови про програму своєї діяльності.

Також сьогодні Верховна Рада прийняла зміни до державного бюджету України на 2020 рік, необхідні для боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 та передбачають підвищення бюджетного дефіциту втричі – до 298 мільярдів гривень.