Ілюстрація REUTERS

Використання мобільного інтернету у світі в першому кварталі 2020 року, у порівнянні з першим кварталом 2019 року, збільшилося на 14% у зв'язку зі зростанням попиту на інтернет в умовах пандемії коронавірусу.

Читайте такожСкажений показник: 85% електронних листів у світі виявилися спамом

Про це сказано в дослідженні ринку мобільного зв'язку "Ericsson Mobility Report" від шведської телекомунікаційної компанії Ericsson.

Відео дня

За результатами дослідження, у зв'язку з переходом на дистанційний режим роботи і закриттям багатьох офісів в центрах великих міст, трафік змістився з центру таких міст у периферійні райони.

В Ericsson спрогнозували, що до 2025 року 45% глобального ринку мобільного інтернету буде припадати на 5G-зв'язок.

У компанії виділили регіон Центральної та Східної Європи як найдинамічніше розвинутій технології 5G.

Як повідомляв УНІАН, згідно з дослідженням міжнародної аналітичної компанії Kantar, глобальне споживання інтернету з моменту оголошення Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) епідемії коронавірусної інфекції COVID-19 пандемією 11 березня і до кінця березня збільшилася на 70% у порівнянні з попереднім періодом.

Довідка УНІАН. Ericsson – шведська телекомунікаційна та інформаційна компанія. Згідно з даними за 2018 рік, компанія контролювала близько 30% глобального ринку мобільного інтернету. Штаб-квартира компанії розташована в Стокгольмі.