Ілюстрація REUTERS

Дослідники активно працюють над тим, щоб збільшити пропускну здатність таких з'єднань й досягають певних успіхів на цьому терені. Зокрема, дослідники з Австралії розробили підключення до інтернету, яке досягає швидкості передачі даних 44,2 Тбіт/с.

Читайте такожУ Британії палять вежі 5G-зв'язку для "боротьби" з коронавірусом

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Це в мільйони разів перевершує швидкості, доступних звичайним домашнім інтернет-користувачам", - йдеться в повідомленні.

Команда, до складу якої входять дослідники з університету Монаша, Суінберна та RMIT, досягла такої високої швидкості передачі даних за допомогою спеціального оптичного пристрою, названого мікрогребінкою. Воно використовувалося як заміна для стандартного набору з приблизно 80 лазерів, що застосовуються в сучасному телекомунікаційному обладнанні. Мікрогребінка "генерує дуже швидкі та рівновіддалені частотні лінії в крихітному мікрофотонному чіпі".

Ця спеціалізована технологія сумісна з наявними оптоволоконними лініями. Таким чином, є надія, що для досягнення таких високих швидкостей не потрібно капітальне переоснащення великих інтернет-комунікацій. Як зазначають самі дослідники, результат їх роботи демонструє здатність наявних оптоволоконних з'єднань служити основою мереж в майбутньому.