У ЦРУ не знайшли доказів того, що Китай отримував дані користувачів / Ілюстрація REUTERS

Китайський уряд не отримував доступ до даних американських користувачів через додаток для обміну відеофайлами TikTok.

Про це свідчить недавній звіт ЦРУ, повідомляє CGTN.

Читайте такожТрамп заявив, що збирається заборонити TikTok у США

Відео дня

Аналітики ЦРУ заявили, що хоча китайські чиновники теоретично можуть отримати дані користувачів додатка, який належить китайській компанії ByteDance, проте немає ніяких доказів того, що Китай це робив.

Чи буде TikTok подавати в суд

Тепер, як пише видання, TikTok подасть позов до федерального суду та оскаржить розпорядження президента США про заборону використання програми в США.

Як зазначається, експерти встановили, що TikTok збирає дані користувачів подібно до того, як це роблять американські компанії на кшталт Facebook.

Хронологія подій

  • 2 серпня 2020 року американська компанія Microsoft припинила переговори про покупку китайської соціальної мережі TikTok.
  • На початку липня 2020 року державний секретар США Майк Помпео попередив про можливість заборони TikTok і ще цілого ряду китайських програм.
  • Американські законодавці висловлювали побоювання з приводу того, що TikTok обробляє дані користувачів.
  • Зокрема, їх турбують китайські закони, які зобов'язують місцеві компанії співпрацювати з розвідувальними службами КНР. 11 липня 2020 американський технологічний гігант Amazon попросив своїх співробітників видалити з усіх пристроїв китайське додаток TikTok.
  • 17 липня 2020 року з'явилася інформація про те, що компанія Facebook може запустити свій аналог TikTok в США і ще 50 країнах.
  • 17 липня 2020 року стало відомо про те, що США можуть внести в "чорний список" материнську компанію TikTok. 31 липня видання New York Times повідомило, що американський технологічний гігант Microsoft веде переговори про придбання TikTok.
  • В цей же день президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація розглядає можливість заборони китайської соцмережі TikTok. Відзначається, що китайська компанія представляє загрозу національній безпеці США Представники власника додатка наполягають, що ні зраджують дані користувачів офіційному Пекіну.