Ілюстрація REUTERS

За повідомленням джерела, компанія Apple має намір інвестувати понад 330 мільйонів доларів в тайванську фабрику, яка серійно випускати дисплеї micro-LED. Ці дисплеї будуть призначені для майбутніх iPhone, iPad, MacBook та інших пристроїв.

Читайте такожApple заблокувала вкрадені мародерами у США iPhone (фото)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Нещодавно відомий аналітик Мін-Чі Куо прогнозував на цей рік нові MacBook Pro, Pro та iMac iPad, які буде споріднення одна ключова особливість - дисплеї з підсвічуванням на мініатюрних світлодіодах (mini-LED). Водночас mini-LED, як повідомляється, розглядається Apple як проміжна технологія, поки не буде готова технологія micro-LED, яка вважається найбільш вірогідним кандидатом на використання в дисплеях наступного покоління. Спрощено кажучи, mini-LED - покращений LCD з підсвічуванням з дрібних світлодіодів, а micro-LED - технологічно близькі до OLED дисплеїв, в яких кожен піксель теж є незалежним джерелом світла", - йдеться в повідомленні.

Згідно з найсвіжішими даними, Apple планує спільне підприємство з Epistar (найбільший тайванський виробник світлодіодів) та AU Optronics (тайванський виробник РК-панелей). Саме ці компанії займуться фактичним серійним виробництвом екранів micro-LED для Apple.

фото mydrivers

До переваг Micro-LED відносять кращу контрастність, глибокий чорний колір, а також менший час відгуку та вищу енергоефективність. Від широко поширеної зараз технології OLED перспективна альтернативна Micro-LED вигідно відрізняється підвищеною яскравістю (до 30 разів), зниженим енергоспоживанням, але що важливіше - такі дисплеї мають бути довговічнішими й не схильними до вигоряння.

На жаль, поки немає жодних даних щодо того, коли дисплеї Micro-LED стануть реальністю й пропишуться в пристроях Apple.