Ілюстрація REUTERS

Виробництво автотранспортних засобів в Україні в січні-лютому 2019 року у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року знизилося на 7% - до 1207 одиниць.

Читайте такожВиробництво автомобілів скоротилося: в Україні залишився один виробник легковиків

Про це йдеться в повідомленні асоціації "Укравтопром".

Відео дня

За 2 місяці було зібрано 1066 легкових автомобіля, що на 2% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Виробництво вантажних автомобілів становило 10 одиниць, що на 85% менше результату річної давності.

Автобусне виробництво скоротилося на 6% і склало 131 штук.

Повідомляється, що в лютому на українських заводах було вироблено 314 одиниць автотранспортної техніки, що на 56% менше, ніж роком раніше.

Легковий підрозділ національного автопрому продемонстрував падіння у 2,5 раза відносно свого результату річної давності.

Всю лютневу статистику по легкових автомобілях сформував завод "Єврокар".

Виробництво вантажних автомобілів в минулому місяці (без урахування АвтоКРАЗу, який перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 року) становило всього 5 одиниць, що в 7 разів менше лютневого результату 2018 року.

Автобусне виробництво впало на 11% - до 71 шт.

Як повідомляв УНІАН, за даними асоціації "Укравтопром", виробництво автотранспортних засобів в Україні у 2018 році в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року знизилася на 23% - до 6616 одиниць.

Довідка УНІАН. Найбільшими виробниками легкових автомобілів і автобусів в Україні є корпорація "УкрАВТО" (Запорізький автомобілебудівний завод), корпорація "Богдан", "Єврокар", корпорація "Еталон" (Чернігівський і Бориспільський автозаводи).