Виробництво автотранспорту в січні зросло на 57% / фото УНІАН

Виробництво автотранспортних засобів в Україні в січні 2019 року порівняно з аналогічним періодом 2018 року зросло на 57%, - до 893 одиниць за рахунок складання легкових автомобілів Skoda заводом "Єврокар".

Читайте такожЕхо розмитнення "евроблях": продажу вживаних авто в Україні зріс у 10 разів

Про це йдеться в повідомленні асоціації «Укравтопром».

Відео дня

Відзначається, що позитивну динаміку сформувало великовузлове складання легкових автомобілів заводу «Єврокар», обсяги якого зросли на 73%, до 828 авто.

«На сьогодні «Єврокар» є єдиним підприємством в Україні, де триває випуск легкових автомобілів», - йдеться в повідомленні.

У той же час виробництво комерційних автомобілів знизилося більш ніж у 6 разів. За місяць було виготовлено всього 5 машин (без урахування АвтоКрАЗу, який перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 року).

Виробництво автобусів практично не змінилося. Минулого місяця було випущено 60 автобусів, проти 59 штук роком раніше.

Як повідомляв УНІАН, за даними асоціації "Укравтопром", виробництво автотранспортних засобів в Україні у 2018 році в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року знизилося на 23% - до 6616 одиниць.

Довідка УНІАН. Найбільшими виробниками легкових автомобілів і автобусів в Україні є корпорація «УкрАВТО» (Запорізький автомобілебудівний завод), корпорація «Богдан», «Єврокар», корпорація «Еталон» (Чернігівський і Бориспільський автозаводи).