Паркове покоління кросовера Kuga / фото Ford

Компанія Ford представила компактний кросовер Kuga нового покоління. Модель, що стала більшою за попередника, отримала функції напівавтоматичного керування і три гібридні модифікації.

Читайте такожFord представив новий Focus ST (фото)

Ford Kuga побудований на збільшеній версії платформи Focus четвертого покоління, завдяки якій автомобіль став приблизно на 100 кг легшим, але при цьому міцнішим за попередника. Довжина кросовера збільшилася на 44 мм, а розмір колісної бази зріс на 20 міліметрів. У компанії також стверджують, що істотно зріс об'єм багажника, хоча точні дані поки не наводяться, передає Autonews.

Відео дня

Дизайн Ford Kuga виконаний в стилі нових Focus і Fiesta, а схожість з цими моделями простежується і в салоні. Кросовер позбувся багатьох аналогових кнопок і перемикачів — управління більшістю функцій і систем автомобіля здійснюється через тачскрін мультимедійного комплексу.

Новий Ford Kuga буде пропонуватися з п'ятьма різними силовими установками. Зокрема, кроссовер комплектується 1,5-літровим бензиновим турбомотором EcoBoost, доступним в двох варіантах форсировки: 120 і 150 кінських сил. Дизельна гамма представлена 120 - і 180-сильними агрегатами робочим об'ємом 1,5 і 2,0 л відповідно. Трансмісії — шестиступінчаста «механіка» або восьмідіапазонний «автомат».

Крім того, кросовер доступний з дволітровим 150-сильним дизелем, що працюють за схемою «м'який гібрид» на основі 48-вольтової бортової системи. ДВЗ діє в парі з стартер-генератором, здатним накопичувати електричну енергію під час гальмування.

Плюс до всього Ford Kuga пропонується з повноцінною гібридною силовою установкою, що складається з 2,5-літрового бензинового мотора, невеликого електричного агрегату і маленької літійіонної батареї.

Нарешті, топова версія оснащується комбінованою установкою з можливістю підзарядки батарей від побутової електромережі. У цій модифікації кросовер комплектується акумуляторами на 10,3 кВт·год, а також 2,5-літровим двигуном і електромотором, які в сумі видають 225 кінських сил.

Ford Kuga доступний з системою запобігання фронтальним зіткненням і наїздам на пішоходів на основі радара і відеокамер, що стежать за іншими об'єктами на шляху. Крім цього, серед електронних «помічників»: автоматичний паркувальник, проекційний дисплей і функція допомоги під час виїзду з паркування заднім ходом. Крім того, автомобіль можна замовити з точкою доступу Wi-Fi з можливістю підключення до 10 мобільних пристроїв, а також бездротовою зарядною станцією для смартфона.

Нагадаємо, в кінці березня Ford офіційно заявив про те, що припинить імпорт і збирання в Росії легкових моделей Fiesta, Focus, Mondeo, EcoSport, Kuga і Explorer. Виробництво легковиків буде повністю завершено до кінця червня 2019 року.