Першим серійним електрокаром компанії Porsche стане чотиридверна модель Taycan / фото УНІАН

«Молодші» спорткари компанії Porsche наступного покоління — 718 Boxster і 718 Cayman — отримають повністю електричні версії. Крім того, в компанії обговорюють можливість розробки гібридних модифікацій нинішніх моделей.

Читайте такожAudi скоротила випуск електрокарів e-tron через шлюб батарей

Про це виданню Autocar розповів голова німецької марки Олівер Блюм, передає Autonews.

Відео дня

«У нас вже є повністю електричні прототипи 718-х. Крім того, зараз ми створюємо гібридну версію моделі. Що стосується наступного покоління, то поки незрозуміло, чи буде це просто автомобіль на комбінованій тязі або ж ми випустимо гібрид, що підключається», — зазначив Блюм.

Рішення випускати гібриди разом з повністю електричними модифікаціями пов'язано з результатами внутрішнього інженерного дослідження. Зокрема, воно показало неможливість створення електрокара з пробігом понад 300 км без внесення істотних змін в теперішню середньомоторну архітектуру.

Нагадаємо, першим серійним електрокаром компанії Porsche стане чотиридверна модель Taycan, випуск якої стартує в кінці 2019 року. До складу силової установки Porsche Taycan увійдуть два електричних двигуни, встановлені на передній і задній осі. Сумарна віддача агрегатів, що живляться від 800-вольтової архітектури, становитиме не менше 600 кінських сил. Автомобіль зможе прискорюватися з місця до 100 км/год за 3,5 секунди. Заявлений запас ходу — 500 кілометрів.