Автомобіль побудують на базі A-Class / фото Motor1.com

Компанія Mercedes представить свій найдешевший кросовер GLA нового покоління на автосалоні у Франкфурті у вересні нинішнього року. Незабаром після дебюту машина надійде в продаж у Європі.

Читайте такожMercedes представивши найпотужнішу версію кросовера GLE (фото)

Про це повідомляє Motor1 з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією. Основними конкурентами новинки називаються Audi Q2 і BMW X2.

Відео дня

Автомобіль побудують на базі A-Class. Машина залишиться найменшим кросовером німецького бренду. Базові версії новинки отримали 1,3-літровий бензиновий двигун з турбонаддувом, який був розроблений спільно з Renault–Nissan. Такий же мотор встановлюється на Renault Arkana, де його потужність становить 150 к. с. і 250 Н·м пікового крутного моменту. Також в моторну гамму новинки увійде 2,0-літровий турбомотор, пише Autonews.

Агрегати зможуть працювати спільно з механічною і автоматичною коробками передач. Кросовер запропонують з переднім або повним приводом на вибір. Пізніше будуть представлені і «заряджені» AMG-версії новинки. Потужність топового кросовера становитиме близько 420 кінських сил.

Водієві стане доступна мультимедійна система MBUX, що дебютувала на сімействі A-Class четвертого покоління. Штучний інтелект вміє самонавчатися і з часом зможе розуміти навіть складні команди.