За словами Гройсмана, про відновлення авіасполучення з Росією поки не може бути мови / УНІАН
 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив 12 липня, що Україна не може розірвати залізничне сполучення з Росією.

"Розірвати в один момент сполучення між Україною і Росією, у тому числі залізничне, коли йде транзит товарів до Європейського союзу, а ми маємо міжнародні зобов'язання перед ЄС у рамках, у тому числі, Угоди про асоціацію, ми просто не можемо", - сказав він в ефірі ток-шоу "Опозиція" (проект телеканалів "Наш" і "Україна").

Водночас про відновлення авіасполучення не йдеться.

Відео дня

Читайте такожОмелян оцінив, чи закриє Україна залізничне сполучення з Росією

Коментуючи слова одного з глядачів програми про те, що після заборони на авіасполучення найприбутковішим напрямком "Укрзалізниці" став маршрут "Київ - Москва", Гройсман сказав, що такі санкції було введено у відповідь на російську агресію.

"Росія напала на Україну, це наш ворог. Тому ці обмеження, у тому числі на авіасполучення, будуть діяти до тих пір, доки росіяни не вийдуть із території України", - повідомив Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, найприбутковішим напрямом для "Укрзалізниці" за 5 місяців 2019 року був поїзд №5/6 сполученням Київ-Москва - він приніс більше прибутків, ніж 5 найприбутковіших внутрішніх поїздів.