ЄБРР може допомогти Києву з закупівлею нових вагонів / фото УНІАН

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може виділити кредит в розмірі 50 млн євро муніципальному підприємству «Київський метрополітен» для фінансування закупівлі 50 вагонів для нової лінії метро. Про це йдеться в повідомленні ЄБРР.

Читайте такожСтоличне метро почало відмовлятися від жетонів (відео)

Згідно з повідомленням, рішення про виділення фінансування Рада директорів ЄБРР має намір ухвалити 18 вересня поточного року.

Відео дня

Відзначається, що проект спрямований на вирішення критичних проблем, включаючи, зокрема, перевантаженість, забруднення повітря, якість послуг громадського транспорту, у розвитку міського транспорту Києва.

Згідно з повідомленням, проект є частиною Green City Framework 2 (GrCF2), який націлений на вирішення екологічних проблем в окремих великих містах країн присутності ЄБРР.

«Основна мета полягає в тому, щоб домогтися значного поліпшення стану навколишнього середовища ... GrCF2 також націлений на створення необхідного потенціалу і сприяє кращій координації і зацікавленості різних сторін у відповідних містах з метою поліпшення управління, операційної ефективності та фінансової стійкості цільових інвестицій та ініціатив» , - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 15 березня Київський міський голова Віталій Кличко підписав меморандум про взаєморозуміння між Київською міською державною адміністрацією та Європейським банком реконструкції та розвитку за програмою ЄБРР "Зелені міста". Цей документ відкриває можливості втілити важливі інфраструктурні проекти у столиці. Зокрема, були відібрані 4 проекти зі сфери транспортної інфраструктури, які мають бути реалізовані протягом 2019-2020 років. Кредитний комітет ЄБРР затвердив концепції проектів на орієнтовну загальну вартість 320 млн євро.