/ фото city-adm.lviv.ua

Влада Львова отримає 17,5 млн євро від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і проекту Світового банку - Фонду чистих технологій на закупівлю тролейбусів, які поставить Львівський завод «Електронтранс», а також реконструкцію і модернізацію двох депо електротранспорту і контактної мережі.

Читайте такожЛьвів закупить 50 нових тролейбусів

Про це повідомила прес-служба ЄБРР.

Відео дня

Зазначається, що 13-річний кредит на суму 15 млн євро надасть ЄБРР, а Фонд чистих технологій - кредит на суму 2,5 млн євро.

«Кошти будуть надані комунальному підприємству «Львівелектротранс», яке експлуатує в місті 10 тролейбусних маршрутів загальною протяжністю майже 75 км», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках цього проекту буде профінансовано закупівлю до 50 нових тролейбусів і обладнання для їх технічного обслуговування, а також реконструкцію та модернізацію двох депо електротранспорту і контактної мережі.

«Нові низькопідлогові тролейбуси забезпечать комфортний проїзд у транспорті для пасажирів з дітьми, інвалідів та громадян похилого віку. Очікується, що внаслідок цієї модернізації споживання електроенергії скоротиться приблизно на 20%, а викиди CO2 - на 1 907 т на рік», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, в січні 2019 року «Львівелектротранс» підписав кредитну угоду з ЄБРР, яке передбачає закупівлю нових тролейбусів, оновлення контактної мережі та реконструкцію депо на Промисловій і Трускавецькій.

У тендері на поставку 50 тролейбусів переміг Львівський завод «Електронтранс».

У лютому цього року «Львівелектротранс» підписав контракт з консорціумом у складі «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» і «Концерн-Електрон» про постачання 50 нових 12-метрових тролейбусів.

Довідка УНІАН. ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Починаючи з 1993 року банк взяв на себе сукупні зобов'язання з надання понад 12 млрд євро в рамках 4 сотень проектів.