Запас ходу новинки від Lotus становить 400 кілометрів / фото Lotus

Компанія Lotus розсекретила надпотужний гіперкар. Як повідомляє Verge, виробництво машини під назвою Evija почнеться у 2020 році. Всього буде випущено 130 екземплярів автомобіля.

Читайте такожBugatti презентувала найдорожчий автомобіль у світі (фото)

Ціни на новинку починатимуться від 1,86 млн доларів. Автомобілі збиратимуть вручну в англійській Норфолку, передає Autonews.

Відео дня

Evija оснастили чотирма електричними двигунами та акумулятором ємністю 70 кіловат-годин. Сумарна потужність гіперкара становить близько 2000 кінських сил. Таким чином, новинка може стати найпотужнішим серійним легковим автомобілем. Максимальна швидкість гіперкара — понад 320 км на годину. До «сотні» автомобіль зможе розігнатися менш ніж за 3 секунди. Всього водієві доступні п'ять режимів руху: Range, City Tour Sport Track.

Запас ходу новинки від Lotus становить 400 кілометрів. Поповнити заряд акумуляторів на 80% можна всього за 12 хвилин. На кожній осі встановлені адаптивні амортизатори Multimatic. Маса Evija становить всього 1680 кг завдяки надлегкому монококу з вуглеволокна. Плюс до всього автомобіль отримав активні аеродинамічні елементи та висувні камери замість традиційних зовнішніх дзеркал, що дозволить зменшити лобовий опір повітря.

В автомобіля встановлені підйомні двері без ручок, які відкриваються з допомогою брелока. Також машина отримала висувний спойлер, лазерно-люмінофорні фари (ближнє і дальнє світло) і спліттер. Водієві доступна медіасистема з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto, оновлення якої відбувається «повітрям».

Нагадаємо, британський виробник спортивних автомобілів Lotus перейшов під контроль китайської фірми Zhejiang Geely Holding Group, яка також є власником шведської марки Volvo. Компанія з КНР викупила у малайзійської компанії Proton 51% акцій Lotus. Решта 49% належать групі Etika Automotive.