Сонячні батареї дозволяють збільшити пробіг до 1300 кілометрів / фото Hyundai

Компанія Hyundai представила гібридну модифікацію седана Sonata нового покоління.

Читайте такожAudi показала оновлений кросовер SQ7

Про це повідомляє Аutonews.ru.

Відео дня

"Автомобіль отримав систему сонячних батарей, розташовану на даху. Вона використовується для підживлення акумулятора і збільшує пробіг на одній зарядці. У компанії заявили, що, підзаряджаючись таким чином по шість годин на день, можна збільшити щорічний пробіг на 1300 кілометрів", - йдеться в повідомленні.

Також новинка оснащується 2,0-літровим двигуном GDi HEV та 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Сумарна потужність автомобіля - 195 кінських сил. Середня витрата палива в змішаному циклі перебуває на позначці 4,97 літра на 100 кілометрів шляху.

фото Hyundai

Крім того, Sonata отримала систему ASC, яка залучає електродвигун для синхронізації швидкості обертання вала двигуна і трансмісії. Це призводить до скорочення часу перемикання на 30%, покращує економічність палива та збільшує термін служби трансмісії.

Машина використовує фірмовий стиль під назвою Sensuous Sportiness ("Емоційна спортивність"). Вперше цей напрямок було показано на концепт-карі Le Fil Rouge, представленому у 2018 році на Женевському автосалоні. Автомобіль отримав світлодіодну оптику, фірмову решітку радіатора і новий спойлер. Водієві доступні система попередження фронтальних зіткнень, функція утримання в смузі руху та цифровий ключ, який дозволяє за допомогою смартфона дистанційно керувати деякими автомобільними системами.

фото Hyundai