Ілюстрація REUTERS

Бізнес-спільнота відзначає брак автодозволів на міжнародні перевезення вантажів в напрямку Польщі. Про це повідомила прес-служба Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).

Читайте такожБізнес запропонував своє бачення концепції держави в смартфоні

«Станом на початок серпня українські підприємці майже вичерпали квоти дозволів на міжнародні перевезення вантажів автомобільним транспортом в напрямку Польщі», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що проблема браку автодозволів турбує бізнес в останні роки, однак якщо раніше кількості виданих дозволів вистачало на 9-10 місяців, то зараз деякі види були вичерпані практично за півроку.

«Відповідно, компанії стикаються з серйозною нестачею авторизованого транспорту для здійснення зовнішньоторговельних операцій з країнами Євросоюзу», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що через проблему з дозволами існує загроза затримок в поставках товарів у країни ЄС, а також можливі перебої з імпортом сировини і готової продукції з Європи.

«До того ж, порушення термінів доставки вантажів негативно впливають на відносини українських підприємців з європейськими партнерами і на бізнес-імідж України в цілому», - додали в прес-службі.

Згідно з повідомленням, для збереження і прискорення темпів міжнародної торгівлі необхідно збільшити кількість дозволів між польською та українською сторонами.

Відзначається, що Асоціація звернулася до президента України Володимира Зеленського з проханням підняти питання збільшення квот автодозволів під час зустрічі з президентом Польщі і сприяти вирішенню даної проблеми в довгостроковій перспективі.

Як повідомляв УНІАН, раніше Європейська Бізнес Асоціація оприлюднила сім першочергових кроків, які очікує бізнес-співтовариство від президента Володимира Зеленського, серед яких, зокрема, реформування правоохоронних органів з метою зниження тиску на бізнес, перезапуск Національного агентства з питань запобігання корупції та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, забезпечення макроекономічної стабільності та незалежності Національного банку, реформа публічних закупівель, продовження автоматичного відшкодування ПДВ та дерегуляції, реформа Фіскальної служби.

Крім того, українські підприємства очікують від влади збільшення державної підтримки, а також зниження податкового тиску і спрощення сплати податків з метою покращення бізнес-середовища в країні.