Екс-голова Volkswagen Фердинанд Пієх / REUTERS

Екс-керівник Volkswagen Фердинанд Пієх помер в ніч на 26 серпня у віці 82 років.

Читайте такожVolkswagen презентував кросовер-кабріолет (фото)

Про це повідомляє портал Motor.ru.

Відео дня

"Йому стало погано під час вечері з сім'єю в німецькому місті Розехайм – прибулі на виклик медики доставили Пиеха в лікарню, проте врятувати його не вдалося. Про причини події поки невідомо", - йдеться в повідомленні.

Фердинанд Пієх, син Луїзи Порше, дочки знаменитого Фердинанда Порше, почав свою кар'єру в 1963 році саме в Porsche, де відповідав за створення гоночних автомобілів. Пізніше він працював з Daimler над п'ятициліндровим двигуном, був видатним інженером Audi, а керівну посаду в Volkswagen зайняв в 1993 році, коли компанія переживала не найкращі часи.

фото Frankfurter Allgemeine Zeitung

Серед найзначущіших робіт Пієха – один з найуспішніших гоночних автомобілів в історії Porsche 917, Audi 80 та 100, система повного приводу quattro.

Під його початком концерн Volkswagen пройшов шлях від загрози банкрутства до одного з лідерів світової автоіндустрії. Зокрема, саме Пієх ініціював купівлю брендів Lamborghini, Bentley та Bugatti. У 1999 році він увійшов до списку членів Автомобільного залу слави в Детройті.

Починаючи з 2002 року Пієх став головою наглядової ради Volkswagen і мав колосальний вплив на внутрішні процеси компанії. Це тривало аж до 2015 року: незадовго до дизельного скандалу Пієх склав з себе всі повноваження і покинув Volkswagen в результаті конфлікту з колишнім керівником концерну Мартіном Вінтеркорном.

фото Frankfurter Allgemeine Zeitung