На добудову мосту через Дніпро в Запоріжжі знадобиться 12 мільярдів гривень / фото s.citysites.com.ua

На завершення робіт з добудови Запорізького мосту, який планувалося побудувати до 2010 року, необхідно 12 мільярдів гривень.

Читайте такожДорожники показали фото капремонту стратегічного шосе Запоріжжя–Маріуполь

Про це повідомив екс-заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Завершення недобудови з 2003 року Запорізького мосту вимагає 12 мільярдів гривень. Обговорюємо пропозицію залучення іноземних інвестицій для будівництва першої черги - балочний міст 340 метрів і вантовий міст 660 метрів, що дозволить запустити рух транспорту через Хортицю. Вартість 5 мільярдів гривень і термін два роки", - йдеться в його повідомленні.

При цьому Довгань зазначив, що інтенсивність руху через діючі мостові переходи між правим і лівим берегом в Запоріжжі - Преображенський і Дніпро ГЕС становить 23 тисячі і 60 тисяч одиниць транспорту на добу.

Як повідомляв УНІАН, проект будівництва мостових переходів через Дніпро в Запоріжжі був затверджений Держкомітетом будівництва і архітектури в 2002 році. Будівництво двох мостів, які повинні були з'єднати лівобережну частину Запоріжжя з островом Хортиця і Хортицю - з правобережною частиною міста, планувалося здійснити до 2010 року. Однак чиновники і підрядчики (яких неодноразово змінювали) заявляли про проблеми з фінансуванням, через що терміни завершення робіт зміщувалися, а вартість зростала. На сьогоднішній день виконані практично у повному обсязі тільки під'їзні шляхи до мостових переходів і транспортні розв'язки. Мостів немає - побудовані опори і незначна частина мостових конструкцій.

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання відновити добудову мосту через Дніпро в Запоріжжі на початку 2020 року.