Компанія KPMG проведе незалежне дослідження якості надання послуг «Укрзалізницею» / фото УНІАН

Міжнародна аудиторська компанія KPMG проведе незалежне дослідження якості надання послуг акціонерною компанією «Укрзалізниця», повідомляє прес-служба KPMG.

«Це спільний проект «Укрзалізниці», Центру транспортних стратегій (ЦТС), Європейської Бізнес Асоціації та компанії KPMG в Україні, який дозволить «Укрзалізниці» отримати об'єктивну інформацію про якість надання послуг щодо залізничних вантажних перевезень і про конкретні очікування клієнтів», - зазначається у повідомленні.

У компанії повідомили, що KPMG в Україні перевірить «цілісність» платформи для опитування, проведе незалежні вибіркові інтерв'ю з представниками компаній-учасниць та дасть оцінку відповідності фінального звіту з результатами опитування.

Відео дня

Повідомляється, що безпосередньо опитування проводитиметься компанією ЦТС, а комунікації з учасниками опитування забезпечить Європейська Бізнес Асоціація.

У ході проведення дослідження планується провести анкетування серед представників близько 70 компаній, що охоплюють понад 60% ринку вантажоперевезень.

Зазначається також, що опитування вантажовідправників буде проводитися за класичною формою. Анкети будуть містити два блоки питань: перший стосуватиметься визначення сегмента ринку вантажних перевезень, в якому працює клієнт.

У другому блоці буде 25 конкретних питань про послуги «Укрзалізниці», якість надання яких потрібно оцінити за десятибальною шкалою. В анкетах клієнти відзначатимуть важливість для них певного критерію і те, наскільки «Укрзалізниця» задовольняє їхні очікування.

«Зокрема, вантажовідправникам буде запропоновано оцінити якість послуг "Укрзалізниці": простоту укладання договору на надання послуг перевезення і подачі заявки на перевезення вантажів, дотримання термінів доставки вантажів і термінів подачі вагона під навантаження, технічний і комерційний стан вагонів парку "Укрзалізниці", вартість послуг користування вагонами "Укрзалізниці", рівень збереження вантажів під час транспортування», - додали в прес-службі KPMG.

Читайте такожВ Кабміні пропонують розмитнювати "більш старі" "євробляхи" за єдиною ставкою

Передбачається, що «Укрзалізниця» не матиме доступу до анкет учасників, а отримає доступ тільки до фінального звіту. Це буде узагальнений звіт без конкретизації того, як та чи інша компанія оцінила якість послуг «Укрзалізниці».

Очікується, що результати опитування стануть відомі до кінця листопада 2019 року, і будуть опубліковані на сайтах ЦТС і «Укрзалізниці».

Як повідомляв УНІАН, 23 серпня 2019 року акціонерна компанія «Укрзалізниця» заявила, що відповідно до практики Євросоюзу залучить за результатами торгів через систему Prozorro незалежну компанію, яка проведе опитування серед пасажирів щодо їх задоволеності якістю залізничних послуг.

Довідка УНІАН. Компанія KPMG - міжнародна мережа незалежних фірм, що надають аудиторські, податкові та консультаційні послуги. Компанія представлена в 152 країнах світу. KPMG здійснює свою діяльність в Україні з 1992 року.