Електричний двигун інтегрований в конструкцію кузова / фото Volvo

Два роки тому компанія Volvo представила компактний кросовер Volvo XC40 і вже тоді було відомо, що слідом за ДВЗ і гібридною версією піде й «батарейний» електромобіль з тим же позначенням. Зараз компанія офіційно оголосила дату прем'єри і розповіла про деякі подробиці новинки.

Читайте такожVolvo відкликає півмільйона автомобілів по всьому світу

Отже, повністю електричний Volvo XC40 буде представлено 16 жовтня 2019 року, при цьому його автори заявили, що він буде одним із найбільш безпечних автомобілів, створених брендом, пише itc.ua.

Зокрема, інженери компанії заново спроектували і зміцнили передню частину автомобіля, щоб компенсувати відсутність масивного ДВЗ, який виступав своєрідним буфером під час фронтальних ударів. Кузов нового XC40 був посилений не тільки спереду, але й ззаду. Електричний двигун інтегрований в конструкцію кузова для кращого розподілу сили удару під час зіткнення та зниження навантаження на людей всередині автомобіля.

Для безпеки пасажирів та збереження акумулятора в разі зіткнення, Volvo Cars розробила спеціальний каркас з пресованого алюмінію, який створює поглинаючу зону безпеки навколо батареї. До того ж розміщення акумулятора в підлозі автомобіля дозволяє знизити центр ваги, що покращує захист від перекидання.

До всього іншого електрокросовер Volvo XC40 буде оснащений технологією активної безпеки Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) на основі напрацювань Zenuity, спільного підприємства Volvo Cars і Veoneer. Система складається з набору радарів, камер та ультразвукових датчиків, при цьому завдяки масштабованості вона може бути легко доопрацьована в майбутньому для забезпечення вищих рівнів автономного водіння.

Зовні електричний Volvo XC40 практично не буде відрізнятися від свого ДВЗ-попередника, невеликі зміни внесуть тільки для того, щоб підкреслити приналежність до електромобілів.