Ілюстрація REUTERS

Дефіцит дозволів на міжнародні вантажні автомобільні перевезення через територію Польщі для українських перевізників пов'язаний з діями окремих людей у Польщі. Про це на брифінгу заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Читайте такожВ Україні набув чинності закон про штрафи за руйнування доріг фурами: у чому суть

«Зазначу, що проблема з дозволами не виникла через те, що Польща припинила видавати дозволи. Це пов'язано з тим, що рік тому Польща видала менше дозволів, ніж ми очікували. Чому? Це пов'язано з грошима. Якщо наші перевізники не мають дозволу заїжджати в Польщу і перевозити товар, то це робитиме польський перевізник. Тому окремим людям у Польщі це вигідно, і вони це роблять. У нас є контрзаходи, які ми підготували. Але я сподіваюся, що наші польські колеги нас почують і ми знайдемо консенсус», - сказав він.

Відео дня

При цьому Гончарук зазначив, що на цей момент дозволів залишилося на пару тижнів, але це критична ситуація.

Також прем'єр повідомив, що планує поговорити по телефону з прем'єр-міністром Польщі з цього приводу.

«Наш міністр інфраструктури постійно в контакті з міністром транспорту Польщі. Ми робимо все для вирішення цієї ситуації. Наприкінці минулого року Україна і Польща обговорювали, що дозволів для українських перевізників не вистачає. Зараз приходить час, коли знову закінчуються видані дозволи. Ми неодноразово порушували це питання перед польськими колегами», - наголосиив він.