Ілюстрація REUTERS

Уряд планує протягом 5 років відремонтувати 24 тисячі кілометрів автодоріг загального користування державного значення, що становить понад 50% загальної протяжності доріг державного значення.

Читайте такожВідсьогодні за містом потрібно їздити лише з увімкненими фарами

Про це йдеться в проекті постанови про діяльність Кабінету міністрів.

Відео дня

"За наступні 5 років ми забезпечимо приведення у прийнятний експлуатаційний стан 24 000 кілометрів доріг загального користування державного значення", - йдеться в документі.

Також, згідно з документом, буде впроваджена система контролю якості будівництва автодоріг, а також їх безпеки на основі європейських практик.

"Захист автодоріг від руйнування буде забезпечуватися в тому числі автоматичними засобами габаритно-вагового контролю WIM (Weigh-in-Motion), яких планується встановити не менше 1502, - сказано в документі.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2018 року Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") відповідає лише за 47 тисяч кілометрів автодоріг країни, інші 120 тисяч кілометрів знаходяться під управлінням місцевої влади з гарантованим фінансуванням з Дорожнього фонду в обсязі 35% від його надходжень.