Porsche розробить літаючий автомобіль спільно з Boeing / фото Porsche

Німецький автовиробник Porsche і американський авіаційний гігант Boeing спільно спроектують електричний аерокар. Технічні подробиці про літаючий автомобіль невідомі: німецька компанія обмежилася двома рендерами майбутнього транспортного засобу.

Читайте такожУ Парижі запустили летюче таксі (відео)

Внутрішні дослідження Porsche показують, що ринок міської малої авіації набере обертів після 2025 року. До цього моменту мегаполіси будуть заповнені наземними транспортними засобами, а повітряні шатли стануть дешевшими та мобільнішими. До цього часу Porsche і Boeing планують випустити компактний літальний апарат преміум-класу для особистих потреб, пише motor.ru.

Відео дня

Керівник напряму «Продажі та Маркетинг» Porsche AG Детлев фон Платен підкреслив, що німецький бренд прагне розширювати свої можливості в якості виробника спортивних автомобілів». У довгостроковій перспективі така стратегія може означати перехід в «третій вимір подорожей». Ми об'єднаємо сильні боки провідних світових компаній, щоб охопити ключовий сегмент ринку в майбутньому, — підсумував топ-менеджер.

фото Porsche

На першому етапі фірма Porsche співпрацюватиме з «дочкою» Boeing — компанією Aurora Flight Sciences. У січні колектив «Аврори» провів перші льотні випробування автономного пасажирського безпілотника із вертикальним зльотом і посадкою.

Тема «повітряної мобільності» набирає обертів, і до неї виявляють інтерес навіть державні структури. У 2017 році німецький стартап Volocopter і міністерство транспорту Дубая провели випробування прототипу безпілотного літального таксі. Влада міста розраховує в найближчі п'ять років зробити пасажирські мультикоптери одним з видів громадського транспорту — пасажиру достатньо буде викликати дрон за допомогою програми на смартфоні, як машину Über.