На кордоні зі Словаччиною кілометрові черги фур / фото УНИАН

На виїзді з України поблизу КПП "Ужгород - Вишнє Німецьке" на словацькому кордоні скупчилося 450 вантажівок, які утворили десятикілометрові черги.

Читайте такожРозширити ворота в Україну. Навіщо будувати нові пункти пропуску на кордоні з ЄС

Про це повідомляє Mukachevo.net.

Відео дня

За словами речниці Закарпатської митниці ДФС Алли Дацюк, причиною таких черг стало те, що закінчилися дозволи на рух вантажівок із Польщею і тому увесь транспорт їде на Словаччину, адже у останніх такі дозволи дешевші.

"Наразі утворилися десятикілометрові черги вантажних автомобілів, а всього їх було зафіксовано 450. На жаль зараз ця цифра зростає, адже на митниці не встигають обслуговувати швидко таку кількість автомобілів", - зазначила вона.

Ситуація може змінитися лише тоді, коли видадуть нові польські дозволи, йдеться у повідомленні.

На Закарпатській митниці повідомили, що працюють у штатному режимі, але водіїв просять врахувати зазначену ситуацію і планувати свої поїздки заздалегідь, або через інші КПП.

Також слід зазначити, що прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив про намір українського уряду домовитися з Польщею щодо збільшення кількості дозволів на перевезення вантажів для українського автомобільного транспорту.

Як повідомляв УНІАН, 30 вересня прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що дефіцит дозволів на міжнародні вантажні автомобільні перевезення через територію Польщі для українських перевізників пов'язаний з діями окремих людей у Польщі.