На кордоні вже традиційні новорічні черги з Польщі / фото УНІАН

Державна митна служба України планує в 2020 році розпочати реконструкцію і добудову 12 пунктів пропуску на митному кордоні України.

Читайте такожДержприкордонслужба прокоментувала кілометрові черги на польсько-українському кордоні

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

"На кордоні вже традиційні новорічні черги з Польщі. Вибачте за існуючий стан речей, з нового року за затвердженим планом починаємо реконструкцію і добудову 12 пунктів пропуску на кордоні. Ну а поки намагаємося зробити все, що можемо, з існуючою пропускною здатністю, перекинули максимум людей з виїзду на в'їзд. Але випустити з нашої сторони більше авто, ніж пропустили поляки, ми фізично не здатні", - написав Нефьодов.

Він також повідомив, що наступного року Митна служба планує зробити в електронному вигляді оформлення письмового зобов'язання про вивезення автотранспортних засобів, що належать українцям, які живуть за кордоном.

"Також додає специфіки процедура оформлення авто, що належать українцям, що живуть за кордоном (вони оформляють письмове зобов'язання про вивезення авто, це довше, ніж пропустити туриста) - наступного року подумаємо, як електронізувати цей процес. Наприклад, на Закарпатті минулого року оформлялося близько 100 таких авто на добу, зараз 1400", - додав голова Митної служби.

Як повідомляв УНІАН, раніше Нефьодов повідомив, що в пріоритеті Митної служби - реконструкція та капремонт 16 пунктів пропуску, які покривають майже всю західну межу, а також ключові пункти пропуску на кордоні з Росією та Білоруссю. На ці цілі в держбюджеті передбачено 488 млн грн.

Згідно з проектом розвитку інфраструктури пунктів пропуску Державної митної служби, планується будівництво, реконструкція та капітальний ремонт таких пріоритетних пунктів пропуску протягом 2020 року: Ягодин, Устилуг, Ужгород, Чоп, Лужанка, Порубне, Красноїльськ, Дяковці, Могилів-Подільський, Кучурган, Рені, Бачівськ, Нові Яриловичі, тоді як пункт пропуску Рава-Руська буде відремонтовано за рахунок кредиту від Польщі.

Крім того, до кінця 2021 року планується завершити ремонт на пунктах пропуску Ужгород та Лужанка, а до кінця 2022 року - Краковець та Шегині за рахунок кредиту від Польщі.