Nissan анонсував прем'єру нового кросовера / фото autocarindia.com

Компанія Nissan опублікувала перший тизер нового маленького кросовера, який розроблять переважно для індійського ринку. Передбачається, що продажі автомобіля почнуться в вересні 2020 року.

Читайте такожNissan поставити електромобілі Leaf для водіїв Uber в Лондоні

Новий кросовер, довжина якого не перевищить чотирьох метрів, буде побудований на модульній платформі CMF-A, розробленій Renault і Nissan. Таким чином, новинка розділить більшість основних вузлів і агрегатів з Renault Kwid. Це говорить про те, що автомобіль буде доступний виключно з приводом на передні колеса, пише Autonews.

Відео дня

У лінійку двигунів увійде новий трициліндровий бензиновий наддувний агрегат робочим об'ємом один літр, який зможе працювати в парі з п'ятиступінчастою механічною коробкою або варіатором.

Раніше стало відомо, що Nissan протягом наступних 18 місяців повністю оновить свою лінійку кросоверів для європейського ринку. Зокрема, до середини 2021 року Nissan випустить заміни або наступників всіх своїх моделей класу SUV. Приблизно через півроку з'явиться X-Trail наступного покоління, а трохи пізніше дебютує новий Qashqai.

Крім того, в плани Nissan входить розробка нового електричного кросовера для Європи, який створять за мотивами концепт-кара Ariya, показаного в жовтні на Токійському автосалоні. Автомобіль розміром із модель X-Trail зможе прискорюватися з місця до 100 км/год менш ніж за п'ять секунд, а комплект акумуляторів дозволить проїжджати без підзарядки до 480 кілометрів.