Ілюстрація REUTERS

Кабмін Олексія Гончарука прийняв правильне рішення, залучивши до інтеграції "Укрзалізниці" у європейську інфраструктуру німецького оператора Deutsche Bahn.

Про це після підписання меморандуму між Україною і Deutsche Bahn заявив в ефірі 24 каналу  політичний експерт Тарас Семенюк.

"Якщо мова йде про інтеграцію Укрзалізниці у європейську систему, то кращих консультантів, ніж Deutsche Bahn, годі й шукати", - вважає політолог.

Відео дня

Він також зазначив, що процес інтеграції української інфраструктури у європейську систему потребує значних зусиль, але це є необхідним кроком для вітчизняної промисловості.

"Очевидно, що євроінтеграційні процеси потребують великих масштабів. Не тільки у законодавстві, не тільки у квотах на експорт, але також інтегрувати нашу інфраструктуру. Інфраструктура є локомотивом для всієї промисловості", - зазначив експерт.

На його думку, якщо в Україні запрацює якісна інфраструктура, яка відповідатиме європейським стандартам, це забезпечить надійний торговельний зв'язок з Європейським союзом.

"Якщо ми хочемо увійти у Європейський союз, ми маємо взагалі змінювати ширину нашою колії. Це надважливе завдання. Я думаю, що Deutsche Bahn будуть хорошими консультантами", - підсумував Тарас Семенюк.

Нагадаємо, що про домовленості про співпрацю з Deutsche Bahn прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив два тижні тому під час візиту на економічний форум у Давосі. Вже вчора меморандум про співробітництво між Укрзалізницею та Deutsche Bahn був підписаний. Згідно з цим документом, Deutsche Bahn буде надавати УЗ підтримку в управлінні у сферах вантажних, пасажирських перевезень, інфраструктури, надання послуг і технічного обслуговування. При цьому “Укрзалізниця” залишається у власності держави.