Перше місце в рейтингу надійності зайняли машини Genesis / фото Genesis

Американська компанія J. D. Power and Associates, яка проводить незалежні дослідження задоволеності клієнтів, опублікувала щорічний рейтинг автовиробників з найякіснішими та найнадійнішими машинами. Цього року список очолила компанія Genesis.

Читайте такожVolkswagen, Renault, Tesla: названо найпопулярніші автомобілі в Європі

Дослідження засноване на опитуванні американських власників трирічних автомобілів. Їх попросили відповісти на 177 питань (розділені на 8 основних категорій) про проблеми, виявлені ними в період експлуатації. На основі опитування був складений рейтинг, що відображає середню кількість дефектів, що припадають на 100 автомобілів кожної марки, пише Autonews.

Відео дня

З'ясувалося, що на кожні 100 автомобілів компанії Genesis припадає 89 проблем. На другому місці опинилася Lexus (100 несправностей на 100 машин). Замикає першу трійку компанія Buick, показник якої становить 103 скарги. На четвертому і п'ятому місці Porsche (104) і Toyota (113) відповідно.

false

Найбільшу кількість неполадок виявили в своїх машинах власники Land Rover — 220 дефектів на 100 автомобілів. Крім того, в низу списку опинилися марки Chrysler і Jaguar з показниками 214 і 186 проблем відповідно.

У компанії відзначили, що найбільше власники нових машин, як і раніше, скаржаться на збої та помилки в мультимедійних комплексах, а також на некоректну роботу електронних допоміжних систем.