Ілюстрація REUTERS

Минулого тижня навколо Tesla розгорівся черговий скандал, коли з подачі Jalopnik набула широкого розголосу історія про віддалене відключення автопілота на Model S після вторинного перепродажу автомобіля новому власнику. Історія отримала продовження, й вельми очікуване - за кілька днів після виходу публікації Tesla змінила своє початкове рішення й відновила доступ до функції просунутої системи допомоги водієві (ADAS) Autopilot.

Читайте такожTesla хоче відмовитися від важеля перемикання передач

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

Раніше вже повідомлялося, що після одного з оновлень наприкінці грудня власник Tesla Model S виявив, що функція автоматичного дистанційного паркування йому більше недоступна. Клієнт звернувся в службу підтримки, де йому відповіли, що він не купував опцію Autopilot, тому вона була відключена. Зазначена Tesla Model S - не нова. Новий власник купив її у дилера, який у свою чергу придбав автомобіль на організованому Tesla аукціоні (виробник таким чином продає машини, повернені покупцями по американському аналогу українського права на повернення протягом 14 днів). Tesla вже після продажу дилера виконала дистанційний аудит і вирішила відключити опції просунутого автопілота.

Серед перших про те, що Tesla повернула автопілот новому власнику вживаного автомобіля після того, як віддалено позбавила його функціональності, повідомив The Next Web, помітивши свіжі повідомлення на форумі Tesla Motors Club. Герой цієї історії підтвердив джерелу, що опції просунутого автопілота дійсно повернулися. Він розповів, що незабаром з ним зв'язався представник відділу обслуговування клієнтів Tesla, який вибачився за незручності та повідомив про відновлення доступу до всіх функцій. У Tesla подію назвали "непорозумінням". На жаль, інших подробиць Tesla не надала, залишивши без відповіді відповідні запити журналістів.

І хоча саме такий результат представлявся найбільш вірогідним з моменту, як історія набула розголосу в ЗМІ, - Tesla виправилася, а справедливість взяла гору - осад все ж залишився. Як і залишилися питання до дистанційних оновлень автомобілів.